Johns och Vickys resa

2012-11-26
19:58:00

John
Vem är du? John Bergström. Mannen i förhållandet. Den av dem med snopp.

Beskriv dig själv: Jag är den som hittills inte har haft tid riktigt att engagera mig, för att det har varit annat som hänt. Jag är den som tar det lite som det kommer. Å ena sidan.

Å andra sidan är jag den som har ångest över att vi ska råka illa ut i Asien. Men inte för Afrika. Jag oroar mig inte. Jag VET att vi kommer dö i Afrika. Alla som säger att dom överlevt Afrika ljuger. Man kan inte överleva Afrika.

Jag vet i alla fall att vi kommer dö nånstans längs vägen.

Vad gör du just nu? Kör truck. Och dikterar för min kära flickvän. Enda sättet att faktiskt få det här skrivet.

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? Ligga på en strand på Vanuatu och titta på en Coconut crab (google it). Eller ha julafton. Eller liksom vara i början av resan så att vi har allt framför oss.

Vad skulle du egentligen behöva göra just nu? Läsa på resan lite, rent privat. Rent arbetsmässigt massor. Men man hinner bara så mycket… HELST skulle han vilja kyssa sin flickvän (writers comment).

Vad skulle du heta om du var superhjälte? FixarN – som bara fixar. Allt.

Vad var det tråkigaste med dig? Jag kan bli lite negativ.

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Just nu – att aldrig gå ur sängen. Nä jag vet inte. En perfekt dag… Vakna utvilad i lagom tid. Upptäcka att en avlägsen släkting som jag inte kände och inte blev ledsen för – hade dött och skrivit över alla sina miljoner på mig. Så att jag nu var ekonomiskt oberoende! Det vore ganska bra. Sen skulle jag nog gömma undan pengarna och ta ut lagom i taget. För en del skulle köpa allt man kan tänkas behöva av bästa kvalitet för resan och mycket skulle sparas till lajv. Massa lajv.
Sen skulle jag och Vicki gå och göra nånting roligt – vad spelar ingen roll, och eftersom jag nu är ekonomiskt oberoende så kan det ju vara nått flådigt. Men det måste inte vara det.

Beskriv dig själv som du tror att din partner ser dig!? Som den mest oorganiserade och stökiga som finns. Men jag hoppas hon tycker om mig. Jag tror hon tycker om mig. Hon säger det och jag tror inte hon ljuger. (Hon ljuger INTE – writers comment.) Jag tror hon tycker det är praktiskt att ha mig, för att jag kan fixa en del. (FixarN). Hon tycker nog att jag är ganska förutsägbar.
Sen tycker hon att jag är snyggast och bäst såklart. Såklaaaaaart!

Vem är Vicki för dig? Den snyggaste och bästaste, min alldeles egna fusk-rödtott. Den mest envisa städmaniker som finns. Men det gör inget. Hon duger ändå, fast hon måste städa allting – hela tiden.

Beskriv en kvinnlig egenskap som du skulle vilja ha? Finns det nåra kvinnliga egenskaper som inte män har? Förutom att föda barn? En sak jag kommer på att alla kvinnor jag känner har fin handstil. Jag vill inte skriva som en snopp…

Vad är det mest romantiska Vicki gjort för dig? Fixat födelsedagsöverraskning!

Vad är det mest romantiska du gjort för Vicki? Det får du fråga henne.

Nu, till resan. Det är ju faktiskt den som den här bloggen skola handla om.

Vad är du mest rädd att glömma ta med dig? Passet. Det vore ju jävligt jobbigt. Att glömma ta med passet på väg ut från Kina eller Thailand eller nåt. Eller in i Australien. Jag är rädd för byråkrati.
 
Vilka länder ser du mest fram emot? Hm. Asien och det varmare. Men nog mest av allt Vanuatu – och dit är det inte säkert att vi kommer. Men jag har sett filmer därifrån och det verkar jävligt häftigt.

Hur nervös är du på en skala? Jättenervös? Jag vet inte. Både och. Skiträdd och inte rädd.

Beskriv din resepersonlighet: Det beror helt på hur det går. Om jag har ätit. Om det går bra. Om det är ont om tid. Eller om vi ligger på en strand. Allt från total misär till total lycka.

Vad skulle göra dig mest besviken att du inte hunnit med under resan? Om vi inte hade råd att dyka nånting. Om vi skulle inse att vi inte har råd att ta dykcert. Eller om vi typ var tvungna att åka hem. Det skulle vara jävligt surt.

Den materiella sak du kommer sakna mest under resan? Datorn kanske?

Favoritplagg som definitivt ska med på resan? Det vet jag inte om jag har nåt… min t-shirt med guldtryck.

Hur kommer antagligen "StandardJohn" se ut under resan? Rätt så mkt långhårigare, ganska mkt skäggigare. Shorts och stor t-shirt samt enorm ryggsäck.

Vad vore en perfekt födelsedag, eftersom du fyller år under resan? Vet inte, Thailand – INTE ping pong-show. Jag vet inte. Klappa en sköldpadda? Kolla på nåt coolt djur? Nån gullig liten överraskning i nåt gulligt litet område.

För varmt eller för kallt? Just nu är det fan för varmt som vinner. Men egentligen hanterar jag för kallt bättre, det är bara en utrustningsfråga. På för varmt också kanske. En handfläkt kommer inhandlas. En BRA DYR. Annars dör man.

Myskväll eller utekväll? Myskväll.

Vilket djur are you excited to meet? Coconut crab! Eller orangutang.

Vilket djur vill du allra helst inte stöta på? PARASITER I AFRIKA! Dom kan gå hem! Dom får inte vara med! Och Australien också för den delen. Men djur som bor iii en. Då vill inte jag vara med. Ska stryka allt så jäfla noga.

Tåg/buss/bil/moppe? Beror på var.

Vilka tror du kommer följa den här bloggen med mest hängivenhet? Vickis Mamma kommer det vara. Och min storasyster.

Vem kommer vara mest skrajsen under resan? JAG!!

Dra ett skämt? Eh!?

A horse walks in to a bar. And the bartender asks ”Why the long faces?”
The horse has cancer.

Nämn tre egna saker på din Uppgiftschecklista?
- Köpa en bananklase i Mokey city och bli översållad av apor
- OM vi tar oss till Vanuatu måste jag ha en snoppkjol.
- Filma när jag klappar en bläckfisk. För jag är skiträdd för bläckfiskar. Huuuaaa, den kommer suga ut min hjärna och ta den med sig. Filma en bläckfisk räcker. Den får gärna vara jättelångt borta.
- Gå över en vietnamesisk gata – helt kolugn. Det är fan en utmaning.

Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
Det vet jag inte om det finns något. Jag är väldigt officiell av mig.
- Jag kan inte stå stilla när jag pratar i telefon. Det går inte.
- Jag äter inte oliver.
- Jag har trott att jag brutit ryggen. Var övertygad om att jag hade det till och med. Men det hade jag inte.
- Jag har tydligen utvecklat fobiliknande symptom för bläckfiskar.