Johns och Vickys resa

2012-10-23
21:15:00

Nu börjar det!
Jamensisådär.
 
Nu har bloggandet börjat!
 
Om vi under tiden skulle få någon som läser som känner att "Vänta nu, det här fantastiska paret människor vill vi veta mer om!" - så börjar jag väl med en introduktion, "vilka är vi" liksom. Jag antar att det till en början i alla fall kommer vara Jag (Vicky) som skriver, vilket därmed ger mej Ce Poweh att skriva vad och hur jag vill. *insert evil laugh*
 
Jag har enväldigt bestämt att vi ska jobba med en såndärn liten lista som jag är så väldigt fond of. Egentligen började jag med en som såg helt annorlunda ut, innan jag kom på att den inte aaaaaalls passade med resan å allt. Så då gjorde jag massa egna frågor. Varför jag tror att det skulle vara intressant för eventuella läsare att veta hur jag gjorde listan, har jag ingen aning. Men nu skrev jag det i alla fall. <--- Där, där skrev jag det. Om någon missade. (Förlåt)
 
Vi börjar med, för de som inte vet (och för de som redan vet men som tvingas läsa det ändå), lite frågor om person och sånt. Satan vad skoj!
 

Vem är du?
Victoria Sjöberg, kvinnan i detta förhållande. Det som tycker det är jobbigt när det är väldigt stökigt. Den som har lite ljusare röst och lite längre hår. Den med bröst.

Beskriv dig själv
Om vi utgår från resan vi ska göra, så är jag den som lånar tusen lonely planet-böcker på bibblan, läser och antecknar och googlar och piper över bilder på söta orangutangbebisar. Sjukt äventyrslysten, skiträdd och så stört jävla glad över att vi ska åka. Att JAG ska få åka med min finasteihelavärlden-person som faktiskt är den enda jag tror att jag verkligen skulle kunna göra en sån här resa med - och kunna känna mig glad och säker hela tiden. 

Just nu är jag också den som jobbar alldeles för mkt och inte hinner med mina vänner eller min familj ordentligt för att jag panikar inför att inte få ihop tillräckligt med pengar till resan. Så härmed kan ju säga ett offentligt förlåt för det! Men jag försöker höras på sms och sånt ibland i alla fall. 

Jag har många bollar i luften, älskar nya saker, äventyr, fina platser, att skriva/läsa/spela teater. Jag tycker att man ska vara noga med att tänka på vad som är viktigt i livet och har lovat mig själv att aldrig låsa mig. Att alltid veta att man kan ändra på nåt för att få det bättre, om man vill. Det är aldrig försent helt enkelt. Och är det så jävla illa egentligen? Nä. Det är det ju faktiskt inte. Lite så tänker jag.

Vad gör du just nu?
Gäspar och dricker kaffe, simultant och i följd av varandra. Är trött. Men väntar på att två fina vänner ska komma hit och sörpla te och snacka skit med mig och det ska bli helt ofantligt härligt!

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?
Hm, är rätt nöjd faktiskt. Lite chill innan vännerna kommer. Couldn't ask for more.

Vad skulle du egentligen behöva göra just nu?
Heh, en ny lista? Diska, tvätta, träna, maila, ringa min ena chef, gosa med min Mami. Mkt saker som jag inte gör.

Vad skulle du heta om du var superhjälte?
Virrefisken. Men det är förutsatt att mina närmsta hjärtevänner var Superhjältar de med så att vi verkligen kunde kallas "the Honey Hamsters" - som vi kommit på är vårt tjejband/superhjälte/kompistrio-namn. Annars skulle jag nog vilja heta nåt epic. Som "Galon-Vicki" och bara ha galonisar på mig. Eller V-room och springa jättefort. Eller nåt.

Vad var det tråkigaste med dig?
Att jag kommer försent lite för ofta, att jag under en alldeles för lång period helst vill ligga hemma i min underbara soffa om kvällarna och inte åka i väg och träffa folk. Att jag prioriterar sömn och vila framför fest och baluns numera. Att jag blivit så gammal i sinnet att jag får för mig att använda ordet baluns. Herre. 

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Jag skulle vakna vid typ sju och vara ASPIGG! Ut på världens hurtigaste springtur på en mil typ (för en perfekt dag skulle jag ha sån kondition att det var möjligt). Jag skulle komma hem och duscha, titta mig i spegeln och se att alla mina små skavanker försvunnit och inse att jag ÄR SÅ JÄVLA SNYGG.

Sen skulle dagen vara så där lång så att man hinner med att både ta det lugnt och få massa saker gjort. Jag skulle göra alla de där sakerna som jag aldrig hinner. Skriva brev hit, ringa den personen, träffa en annan. Upptäcka att jag missat en nolla på sparkontot - att det visar sig att jag och John har typ TVÅHUNDRATUSEN kronor extra att resa för, så vi kan leva som kungar och typ köpa ett hus i Vietnam eller nåt. Om allt det hände en dag så skulle den nog vara ganska perfekt.

Beskriv dig själv som du tror att din partner ser dig!?
Jag tror att han, förutom att han självklart tycker att jag äger allmänt och är snyggast och bäst på alla sätt, tycker att jag är väldigt städpedantisk faktisk (ja mamma och pappa, det är sant. Aldrig trodde ni väl att ni skulle höra det men där kom det.) Även om jag inte alls håller med. Jag tycker bara att det är en sån kontrast oss emellan eftersom han inte alls brukar märka när det är dags att städa. heh.

Sen tror jag att han tycker att jag är lite för... vuxen ibland. Planerar, oroar, funderar, irriterar, exaltar över för många och konstiga saker. Vilken nog ibland är rätt. 

Men jag tror att han framförallt är glad och nöjd över att jag är hans flickvän, att vi får vara tillsammans, och bo ihop, och dela varandras liv. Och pussas. Klyschigt, men sant.

Vem är John för dig?
John är, förutom att vara den snyggaste, finaste, mysigaste pojkvän man kan ha (ja, jag vet att jag är partisk, men det är sant fakktiskkkt!) - den galnaste, mest hobbyinriktade människa jag någonsin. John lajvar, vilket innebär att han bygger miljontals latexvapen, syr konstiga kläder på löpande band och tycker att vi ska ha svärd och rustningar överallt på väggar och i fönstren. Det är nålar och tyg och saxar och läder och pälsbitar och hela världen, över hela golvet - hela tiden. 

Det kan vara ortoligt påfrestande ibland, när det fastnar trådbitar över hela tröjan och det ligger vassa metallpluttar på golvet (ja jag veeeeet det har inte hänt i lägenheten). Men framförallt tycker jag att det är helt fascinerande.

Jag har aldrig haft en hobby på det sättet. Jo jag höll ju på med hästar, men jag har aldrig varit så i hjärta och själ och minsta lilla atom inne på en sak som John är med Lajv. Det är så härftigt att ha ett intresse som är så mångsidigt och givande. För han kan ju typ allt möjligt på grund av lajvandet. Han kan sy och bygga, och laga. Han vet massa saker om historia och historiska artefakter och han vet precis hur man skapar en eld i naturen och vilken som är den bästa leran till att bygga lerugnar som på Medeltiden. 

Framför allt är han ett sjukt händigt, roligt, tokigt, keligt, kärleksfullt, sött, fånigt (på det bra sättet), smått hypokpndriskt kärleksmonster. <3 

Beskriv en manlig egenskap som du skulle vilja ha?
Ibland kan jag önska att jag var sådär underbart oblivious som män kan vara. "Vööööö? Bliru förolämpad när jag nyperej i fläsket och säger att det är mjukt å mysit? Jag TYCKER ju att det är mjukt och mysigt!?" "Vööööööö, men du sa ju att du inte var arg? Hur ska jag förstå att du är det dårå?". Sjukt okomplicerat.

Vad är det mest romantiska John gjort för dig?
Plockat fin höstbukett med fina löv, Sparat den sista pizzabiten till mig med en liten lapp, köpt min favoritglass och gömt i frysen med lappar som hintar, vänt ut och in på sig själv för att kunna cykla med min glömda mobil till mig på jobbet och missa en ledig timme på grund av det. Och så vidare.

Vad är det mest romantiska du gjort för John?
Hehe, köpt chips till honom. Nä, det skulle jag nog säga var när jag ordnade hemliga möten och planerade och ändrade jobbtider i tre veckor för att kunna ge honom ett lajväventyr med massa mys efteråt när han fyllde år.

Nu, till resan. Det är ju faktiskt den som den här bloggen skola handla om.

Vad är du mest rädd att glömma ta med dig?
Pass. Tillräckligt med mediciner. Nåt av visumen. Sånt därnt viktigt!

Vilka länder ser du mest fram emot?
Alltså, alla egentligen. Men det har varit min dröm att åka till Afrika i många år, så Kenya med Safari och grejer ska bli såååå himlaaaa feeettttt. Men också Filippinerna, paradisöar! Vietnam - heelt annan kultur! Men egentligen alla faktiskt!

Hur nervös är du på en skala?
2 345 645, 3 kilo ungefär

Beskriv din resepersonlighet:
Det kommer antagligen förändras lite under resans gång tror jag. Kommer ju bli värsta världsvana backpackerbettan (ska tvinga Jessica att kalla mig det You'll grow to love it. Moahhaha)

Men annars är jag den som vill läsa, kolla upp, googla, leta runt, skriva tusen anteckningar och listor. Jag är definitivt den som vill ha koll. Vill inte bara haka på när någon annan bestämmer hur och vart vi ska. Kan inte bara hänga med liksom utan måste veta. Lite bossig kanske. Har dock inte überlätt för att fråga okända människor om hjälp. Måste öva på det.

Vad skulle göra dig mest besviken att du inte hunnit med under resan?
Klappa Orangutanger - helt klart! Jag MÅSTE göra det.

Den materiella sak du kommer sakna mest under resan?
DATORN. Min bästa informationskälla. Kommer ju hänga på Internetcafés en del men ändå. Det kommer vara en liten abstinens. 

Favoritplagg som definitivt ska med på resan?
Mina svarta fladdriga byxor. Mina nya Eccoskor. Den bästa Bh:n

Hur kommer antagligen "Standardvicki" se ut under resan?
Jag gissar att standard kommer bli nån slags anammad Hippie/Surfer/Backpacker-stil- Jag gissar lösa byxor, typ haremsstil, bikini, stort linne, slarvig hårknut/tofs på huvudet och nån slags bandana. Solglasögon och en maaassa små armband. Har en plan att köpa minst ett litet flätat armband från varje land. Typ så. Säkert väldigt mkt bara shorts och bikini också för att lapa sol. Kommer vara awesome-sauce helt enkelt.

Vad vore en perfekt födelsedag, eftersom du fyller år under resan?
Ååååh, värsta superfrukosten. En kul upplevelse, typ djungelsafari, utforska med moppe, glidflygning. Skypea med familjen och gråtsakna lite. Datorpussas med dom. Sen äta supergod middag och dricka fina drinkar.

För varmt eller för kallt?
För varmt helt klart. Allt som är "för" är ju obviously inte bra, men fråga John hur jag låter när det är för kallt i duschen liksom.

Myskväll eller utekväll?
Myskväll hemma. Utekväll i utlandet.

Vilket djur are you excited to meet?
ORANGUTANGUSARNAAAAH! ELLIFANTEEEHR! TOOKIGA FÅÅÅGLAAAAHR!

Vilket djur vill du allra helst inte stöta på?
Nån skabbig superråtta som inte alls är rädd för människor och typ supervanlig i Asien så att ingen bryr sig om att dom springer omkring. MEN JAG BRYR MIG!!!!! UUUUuhhhhuuu.

Sen vore kanske inte en haj ute i vattnet min bästa vän direkt om den kom överrumplande.

Tåg/buss/bil/moppe?
Tåg buss bil och moppe. Beroende på vegetation. (Jag vet hur man svarar coolt)

Vilka tror du kommer följa den här bloggen med mest hängivenhet?
Mamma. Hon kommer nog sitta och stirra sig blind när det inte kommit nåt nytt inlägg på ett tag, få lite panik och tro att vi simmat vilse. Mamma kommer vara mest hängiven för att hon vill veta vad som händer och visa Tova och Simon.

Amanda och Jessica kommer följa och förhoppningsvis tycka jag är aaaaasrolig när jag skriver om mina kamper med krabbor och shit. Skratta lite och säga "ÅÅååÅÅåH, Asså det dääär ärr ssssååÅÅÅåÅååÅåå typiskt Vicki alltsåååÅÅååå!!" Jessica kommer kommentera mest. (Nu fick du ingen press på dig alls)

Sen tror jag faktiskt att Brottbyflickorna kommer checka in lite. Mycket eftersom de också varit på liknande äventyr de flesta av dom :D

Vem kommer vara mest skrajsen under resan?
John till en början, sen kommer han bli asvärldsavan. Glassa runt i Asien och veta precis hur man gör. Dricka buckets och dansa natten lång. Tills vi kommer till Afrika. Då kommer han önska att han hade både gevär och machéte att försvara sig mot alla farligheter med. Han visar smygande tecken redan som "MEn, Afrika är ju Jääääättefarligt??" och "Vi kommer ju dö!? Vad ska vi äta?". Ytterst chill och "tar det som det kommer"-inställning... (puss)

Dra ett skämt?
Vad är det för skillnad mellan en struts? (döer av skratt)

Nämn tre egna saker på din Uppgiftschecklista?
- Dra, "vi glömde snoppen"-skämtet på John, hilarious. Det går alltså ut på att man plötsligt och helt allvarligt säger, upprört: "Åh nej!!!! ÅH nejnejnejnejnejnejnej!!! HELVETE!! VAFAAAN!!" Eller liknande. Freestyla. John blir skiträdd och tror att vi glömt passen och kommer dö av svält bakom en kambodjansk hydda. Man vänder sig då, fortfarande stört allvarligt och tittar på (john i det här fallet) och säger: "Vi glömde snoppen!"

- High Five-a en orangutang. Worst case scenario så funkar en annan apa också.

- Få sex människor av olika nationaliteter att säga "Vicki är bäst" och filma det. 

 Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
- Jag har en ovana att torka av händerna på byxorna. 
- Jag tycker allt som har med knark och göra (inte alkohol dock, tyvärr egentligen) är superläskigt och jobbigt.
- Jag dricker allför ofta mjölk direkt ur paketet. Förlåt John.

 

Om du Orkat läsa dig ända hit ger jag dig en stor och varm applåd. Du är ju fantasisk. Nu ska John också skriva samma sak. Det blir antagligen inte lika långt. Nu ska jag göra nåt annat. Vi hörs. Tja. 

 

 

2012-10-15
16:51:21

tre två ett kör
Amagad. Om 15 veckor och fem dagar åker vi. Galet. Helt galet.
 
Följ jättegärna med i bloggen och se vad om händer. Framförallt är den väl för att våra kära familjer och vänner som stillsamt kommer att försmäkta när vi är borta (inget storhetsvansinne här). 
Men kanske är det någon som planerar ett liknande äventyr, och som precis som vi letar information över internets alla hörn. Kanske trillar någon av dessa människor in här och finner svar på något, blir ännu mer förvirrade ände var från början, får inspiration eller de-inspiration (alltså "UÄK, Hit vill jag inte" eller liknande) och i så fall kanske den kommer till nytta på det viset också.
 
Jag är en fan av listor och har börjat komponera ihop en liten Presentationslista för mig och John. Får muta honom med chips eller för att han ska vilja skriva i den han med... Eller så kanske han tycker det är askul. Svårt att veta ibland. 
 
Hur som helst. Nu är vi igång och hoppas att ni hakar på! ("kom, kom med här! Följ med oss!")
 
pöss