Johns och Vickys resa

2013-07-26
13:16:00

The Lions Head!
När vi befunnit oss på hostelet Atlantic Point i två dagar skulle vi ut och haika med Kyle och Isma som jobbar på hostelet. In i en taxi, dagens destination; Lions head. Det finns flera stora berg i Kapstaden:
 
Mest kända, Taffelberget
 
Devis peak
 
Signal hill (Vänster) och Lions head (Höger)
 
Som ni kan se så är Lions head rätt utstående i landskapet, vilket tydligen inte räckte för vår taxicaufför. Han hade inte en aning om vad det var för något trots att han bott i Kapstaden i fyra år. Tack och lov ligger början till bergsstigen rätt nära början till Taffelberget och det visste han minsann vad det var. Alltid något.
 
Stigen börjar en bit upp på berget så utsikten därifrån var helt okej. Redan här tyckte vi att det var fint. 
 
Såhär såg det ut nedifrån avtrampet, upp mot berget. 
 
Jag spatserar
 
Då var det dags att börja prommenera! Med solen i ögonen och grus i skorna satte äventyret igång!
 
Där är den, toppen. Ser inte så långt bort ut eller hur?
 
Det var rätt schysst utsikt längsmed stigen upp.
 
 
 
 
 
Rakt ut i Atlanten!
 
Taffelberget! Eller Table mountain som man säger på engelska.
 
En liten vacker blomma, sten fanns det gott om och blåste gjorde det av och till, så nu fattades det bara en liten fågelfjäder. (refererar till Dunderklumpen för den som inte förstår)
 
Signal hill, Kapstaden och Atlanten! 
 
"Fred mannen!" 
 
Devils peak tornar upp sig likt en våg över det myller som är Kapstaden... (hälsningar från Ernst)
 
 Sen blev det lite brantare...
 
Och smalare.
 
Tills det blev ordentligt brant och smalt. Här var vi rejält trötta och trodde att vi måste snart vara framme. Njae vi var väl kanske halvvägs.
 
 
 
Det getigaste skägget. 
 
Äntligen uppe vid toppen! 
 
 
 
De två snyggaste bergsklättrarna! (Vicki gör "mammaminen" och var tvungen att lägga upp bilden därför)
 
Taffelberget med omnejd. Man kan se cable car-stationen nere vid vägen och uppe på den högsta punkten till höger på berget. 
 
Standing on top of the world, fan! 
 
 
Poj
 
Poi-poi!
 
Det var gött att köra på den allra högsta punkten!
 
Det var allt från Lions Head! Riktigt uppfriskande men Bra jobbigt. Tack och hej - Leverpastej!

2013-07-19
19:22:04

Cykla i Kapstaden
 
 
Första lunchen
 
Tuff bil - Dessa finns utspridda över hela Kapstaden, de skulle du gilla Pappa (Lasse)
 John ääääälskar att cykla
 
 
 

2013-07-16
21:55:23

Hit the Waves at Muizenberg
Låt mig iscensätta en dialog vi hade i Australien: "Skaa vi surfa eller vad tycker du?" "Asså, det är ju sjukt dyrt och jättekallt i vattnet. Jag tror vi skippar det". The End. Där slutade vår surfkarriär, trodde vi. 
 
Lùcia på vårt hostel frågade oss lite i förbifarten sådär, andra dagen vi var här, "Hey, D'you guys sanna surf?" Och vi tittade på varann ett ögonblick och tänkte "Wattahell liksom vigöre". Och så skulle vi surfa två dagar senare. 
 
Jag var riktigt orolig för hur kallt det skulle vara i vattnet, jag menar Hey, det är Atlanten! Det är kallt även på Högsommaren!? Lùcia tyckte jag var fånig och sa att ställen låg i en skyddad vik, så strömmarna kom inte in där. Det är luuuugnt, lovade hon och surfinstruktören höll med. Jag förblev osäker. Men när vi senare efter en tjugo minuter lång bilfärd med fantastiskt omväxlande natur utanför fönstren gled in mot stranden var det inte längre bara jag som oroade mig för vattnet. Solen var i moln och vattnet piskade ilsket mot strandkanten. Huuuu.
 
Okej, jag förstår vad ni tänker, "Men herregud, det är ju bara lite vatten" men saken är att på min lista av fruktansvärt hemska saker så hamnar "att frysa" eller "kallt vatten" HÖGT upp i toppen. Och det är inte bara (även om det kanske är en stor del) att jag är bortskämd och tycker kyla är obekvämt, utan jag fryser faktiskt ganska lätt. I Australien fick jag tillochmed avsluta dyket innan min luft var slut, för jag fick hypothermia, eller hypotermi kanske det heter på svenska, vilket innebär att man skakar okontrollerat och det är ju faktiskt ganska farligt när man ska kontrollera massa prylar över tio meter under vattnet. Jag tar dessutom fantastiskt lång tid på mig att tina upp igen, och behöver lager på lager med tröjor och täcken och saker innan mitt kroppsframställda blåa läppstift ger med sig. Så JA, jag var faktiskt OROLIG. För jag ville ju inte missa lektionen liksom! 
 
Vi fick krångla ner oss i varsin våtdräkt, jag var lite för kort för min så den korvade sig under hakan, men man känner sig ju tveklöst lite maffig med en tiggt våtdräkt och håret slängande i vinden. Tjejen som skulle vara med oss i vattnet var till skillnad för föraren i bilden riktigt trevlig och glad och vi fick öva på att ligga på brädan på sanden och paddla och spänna magmusklerna och pointa med tårna och sånt. Sen var det dags att gå ut i vattnet. Och. Det var kallt. Verkligen kallt. Men det som var riktigt bra var att våtdräkterna värmde myyyycket mer än vad jag trodde att de skulle göra, så när fötterna domnat bort var det lungt! Det var bara att träna på. Och jeklar (!) vad roligt det var. Pappan du MÅSTE prova att surfa, det är helt fantastiskt kul!
 
Här är hela vår grupp med den roliga läraren innan vi skuttlar ner i vattnet. John är exalterad.
 
På väg ner i vattnet.
 
Nailed it! 
 
John glider som en riktig glidare höhö
 
John
 
John kör nästan in i en annan tjej
 
En annan tjej med John i bakgrunden
 
John cillaxar på brädan. (Vid det här laget känner vi oss som extremt sofistikerade surfare)
 
Åhnej! John ramlar! Haha, säger Lùcia. (OBS Läs denna bildtext med "Max Potta"-röst)
 
Surfah Grrl
 
Got it all figured out.
 
 
 
 
Woopwoop!
 
En annan kille som oxå hette John. Från Amerikatt. 
 
Ärligt och balanserat.
 
 
 
Lùcia
 
Post-puss photo
 
HEMSK bild på Vicki men vi äro ack så glada
 
Fina Lùcia
 
Första sessionen skulle vi träna på att bara komma upp på brädan och glida med vågen, och bara det var så sjukt kul (Pappan - tänk bodysurf ggr 5!!) så jag hade kunnat fortsätta med det i en oändlighet. Efter ca 15-20 minuter skulle vi upp igen för att lära oss hur man kommer upp till stående, och vi fick också höra att vi var riktigt duktiga på att paddla. Efter en liten träning skulle vi i vattnet igen och försöka stå på brädan. OCH VI KUNDE!! Både jag och John visade oss vara rätt duktiga och lyckades stå en liten bit redan bland de första försöken. 
 
Så ja, surfning - fem av fem toasters KANONKUL! Det skall DEFINITIVT göras igen!!!
 
 
OBSOBS - Vi ska få bilder från surfskolan och då kommer de upp här, vänta med spänning!

2013-07-09
13:43:38

Mini-inlägg från Kapstaden
Vi anlände trötta som jag vet inte vad i går vid halv nio - tiden till Kapstaden. Det första vi märkte vara att pengarna på bådas kort var slut, så med hungriga taxiförare på släp fick vi leta runt efter Wifi för att kunna föra över pengar. Till slut hittade vi ett och kunde ta taxin till Guest houset. Vår trevliga taxiförare berättade massor om staden och vi är så taggade nu på att åka runt och se allt!
Vår första natt här i Kapstaden hade vi bokat redan från Sverige, ett lite dyrare ställe med frukostbuffé och det var SÅ HIMLA FINT! Superhäftig inredning och efter ett flyg på 14 timmar och sen ett på 2 timmar så var det fantastiskt skönt att ha ett eget rum att duscha i och en stor fluffig säng att krypa ner i.
 
Sydneys flygplats tiiiidig morgon. Efter en flygplats-shuttle med världens otrevligaste Chaufför. HUa. 
 
Morgonté och blogguppdatering på flygplatsen.
 
Morgonutsikt från planet. Häftigt med en fjorton timmar lång flygresa, varav 13 timmar var över öppet, vidsträckt hav. Indiska Oceanen, wow.
Precis landat i Joburg som man säger om man är hipp.
 
Badrummet på vårt första rum, Sweet Orange Guest House. Så skönt med lite lyx efter långa resan!
 
 
Stor fluffig vit säng. Vi sov stenhårt i tio timmar.
 
Korridoren från rummet till Köket. 
 
Frukostbuffé, sjukt gott. Sådärnt lantlig och härligt. Mums fillibumbum.
 
Så himla fint kök! Inredningsinspiration utan tvekan!
 
 
Nu har vi kommit till vårt boende för det kommande fem nätterna, något som ska vara det bästa hostelet i hela Afrika, och hittills är det fantastiskt, vi har pratat med en portugisk tjej som jobbar här, och hon är jättetrevlig och har gett oss massor med tips. Bland annat ska vi få besöka en av kåkstäderna med en kille som verkar ge en fantastisk tur dit. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt spännande upplevelse.
 
Vi har också fått massa råd om hur vi ska vara försiktiga och vilka ställen man ska undvika nattetid, så ni oroliga föräldrar kan slappna av, vi har hjärnorna med oss. 
 
Det är lite sorgligt här just nu eftersom Nelson Mandela ligger på sjukhus och folk tror inte att han har lång tid kvar. På ett egoistiskt plan hoppas vi på att det inte händer något medan vi är här eftersom ett land i sorg kan vara speciellt. Men vi får se vad som händer.
 
Det känns helt otroligt att vara i AFRIKA, vi har träffat fler afrikaner sedan vi kom hit igårkväll än vad vi gjort i hela vårt liv i Sverige. Det ska bli spännande att lära känna attityden i landet och uppleva en ny kontinent. Jag tror vi kommer gilla Sydafrika.
 
Nu ska vi ge oss iväg med cykel och kika runt och äta lite lunch. Vi är på samma tideräkning som Sverige nu också vilket underlättar Skype-samtal, men ojoj vilken jetlag vi kommer ha närmsta dagarna. Klockan är ju liksom  nio på kvällen för oss i huvudet nu, fast den är 13 här!
 
Vi har jättebra wifi här, så vi hörs förhoppningsvis snart igen!
 
Kram!
 

2013-07-08
00:37:00

Sydney
Okej, vi vet, vi har varit snuskdåliga på att uppdatera under Australientiden men här kommer en liten uppdatering på vad som hänt i Sydney! Dagarna har varit rätt "extrema". Antingen den slappaste-sega-sitta-inne-på-hosteldagen, eller hjälp-vi kommer-inte-hinna-med-allt-vi-borde-göra-idag-dagen. Totalt blev det åtta dagar i Sydney. Vi har spelat in film(Haft panik när batterierna i kameran nästan tagit slut och solen varit på nedgång när vi varit fast på en busshållsplats), tittat på Dugongs (som inte är samma djur som Manatees), fått en fantastisk present av världens bästa Rune (mer om den senare) och inhandlat malariamedeciner för [alla penarna]. Inga långa historier den här gången men det väger vi upp med ett betydligt längre nästa inlägg (ett som inte skrivits på en flygplats efter ca fyra timmars sömn). Nästa stopp SYDAFRIKA!!!!

2013-07-07
17:05:55

GRATTIS JESSICAAAAAH!
 
PUUUSSSSS

2013-07-07
17:02:10

GRATTIS BERIT!

2013-07-02
11:07:27

Grattis Papi <3
 
 
Han är så glad över att fylla år att han inte kan sluta dansa. Få honom att dansa på här.