Johns och Vickys resa

2013-02-28
12:10:00

Typiskt Vietnamesiskt
Efter att ha spenderat tva veckor i landet da vi tagit oss fran norr till soder, har vi lagt marke till en del saker angaende vietnameser. Here we go. - Manga gar runt med tjocka sedelbuntar i handerna pa matstallen och annat. Det vasterlandska ogat blir ju latt lurat nar det ser omkring fem miljoooner nollar pa sedlarna. Men var lugn. Egentligen ar det typ 30kr. - Ni vet nar man ar tre ar och ska kissa (tjejer da) eller bajsa i skogen? Man satter sig pa huk och haller armarna runt knana typ. Sa sitter vietnameserna mest hela tiden. Pa restaurangen. Pa bensinstationen. I bussatessangen. Pa betongrefugen mitt pa motorvagen. Fast med byxor pa da. Vad vi sett i alla fall. - Man har garna kvallsumgange precis bredvid bilvagarna och ater da MASSOR med solrosfron (det ligger skal over hela vagarna pa morgonen). Och alltid ALLTID pa sma, sma roda eller bla platsstolar. - Man dricker kokosnotsvatten. Och kokosnotsvatten. Och sa lite kokosnotvatten igen. Lite kokosnotsvatten? Javisst. - Man har Canned Milk som far allt av kaffe att smaka SOCKEEEEEEEEHR. Peace

2013-02-28
11:39:00

Hoi An
Om du ska aka till Vietnam sa kan vi verkligen rekommendera Hoi An! Det ar en otroligt mysig liten stad vid vattnet, med massor av restauranger, och pa kvallarna lyses hela staden upp av de traditionella tyglyktorna (vi kopte fyra stycken i olika farger for 100kr!). Hoi An ar mest kant for sina tailor shops, da silke ar stort billigt och de syr upp saker at en pa en pisskvart! Har vi haft mer pengar att lagga pa detta hade vi nog sytt upp en hel garderob var, vi har redan borjat dromma om vad vi ska sy upp "nar vi aker dit nasta gang". Det har gangen sydde John upp en snygg gra kostym och jag en jumpsuit! Vi bodde pa ett hotell som hette Nhi Trinh som var lite dyrare, men det var SA vart det for personalen var jaaattetrevliga och hjalpsamma. "Joooooohn, Victoooooh, How ah yoouuuu?"halsade de varenda morgon. Dessutom ingick frukost! Soft helt enkelt. Vi stannade tillslut i fem natter, bade for att det var sa himla mysigt, men ocksa for att vi var sena med att boka resan darifran, sa det mesta var fullbokat eller svindyrt. Darav mardromsbussen... I Hoi An fanns det for forsta gangen en RIKTIG strand ocksa sa vi kunde sola och bada. Vi var dock inte dar overdrivet mycket anda, for det tog en halvtimme med cykel. Vi sag sen att man kunde bo vid stranden, men det visste vi inte forst. Pa kvallarna samlas i princip alla nere vid floden dar de flesta restaurangerna ligger, och det ar full kommers med gatuforsaljare, folk som vill skjutsa dig pa moppe, tygbutiker, batskjutsare "Hello Madam, you want boatride??" Det ar nastan lite samma kansla som pa vastkusten pa sommaren nar man hojar fram langs gatorna och det svischar mopeder fram och tillbaka. Det ar varmt och svettigt men alla har den dar lugna semesterkanslan liksom. AH LIVET! Sammanfattningsvis: Ak till Hoi An! Och ha lite extra cash att lagga pa ett eller flera plagg att sy upp. Pa T&C clothing pa Le Loi ar de jatteduktiga!!

2013-02-25
14:49:21

Trafikskola - Vietnam

Vi fick precis höra att Ho Chi Minh City (eller Saigon som de flesta säger) har tio miljoner invånare (fler än hela Sverige liksom shiet!?) och fem miljoner mopeder. FEM MILJONER! Det finns alltså ca fem gånger så många mopeder som det finns folk i Stockholm!! (Möjlighet till felaktiga siffror finns angående Sverige där, men ni vet, typ)

Det som är bra med att vi prickat av Vietnam som ett av de första länderna i Asien är av vi blivit nästan PRO på att ta oss över gatorna. Ni har ju av tidigare inlägg förstått att det här med trafiken i Vietnam va... A precis. Vår guide idag berättade att bara under förra veckan som var nyårsveckan (meaning = people EV.ER.Y.WHERE) har nästan 300 personer dött i trafiken.

Hur som helst, vi har börjat bli riktigt bra på att ta oss över vägarna. Tricket är att man väntar på någon form av hål, sen går man bara och försöker att hålla ungefär samma takt hela tiden. Tanken är att bilarna och mopedisterna ska se dig, hinna se i vilken takt du går, och därav avgöra om de åker framför eller bakom dig. Ibland håller man tillbaka lite i tre steg ungefär, ibland får man öka. Smidigt är att gå två stycken så man kan kolla åt båda håll samtidigt, eftersom trafiken kommer från båda håll samtidigt. Och hela tiden.

Så, fellow vietnamresenärer, nu tar vi det en gång till:
1. Vänta på någon form av hål. Onödigt att gå när det är som tjockast trafik liksom. Ibland måste man det ändå, men you know, common sense.
2. KOMMUNICERA med varandra. "Hepp, nu går vi!" "Efter taxin där" osv
3. Sätt en takt och håll den. Man kan hålla tillbaka några steg eller öka lite med generellt ska man VERKLIGEN passa sig för att stanna, eller börja springa.
4. Byt inte riktning. Gå antingen över dit du tänkt eller stå kvar.

LYCKA TILL!

2013-02-23
16:56:25

Mardrömsbussen -Epilog-

Då var det gjort.

Nu sitter vi på ett Café och Vicky har fått stilla sitt alltmer uppmärksamhetspockande kaffebegär. För en stund sen satt vi på Pizza Hut. Bästa vi gjort på länge, vi ville läka några av såren vi fått under resan hit.

Ni vet de där sköna historierna man har, den gången man gjorde något riktigt korkat.

På plommonstopsfesten då vi satt kvar långt efter att de andra gått hem och lagt sig. Då vi bestämde oss för att dricka upp ALL strårom (och resten av vad vi kunde hitta) som fanns kvar.

Eller då vi efter 170 bestämde oss för att åka rullstol över berghäll i skog och sen göra kaffeved av nämnda fordon.

Detta är inte en sån historia.

Om ni befinner er i Vietnam, åk inte 24timmarsbuss, för att sedan kunna skryta med att ni gjort det. Gör det om ni måste men bara om alla andra alternativ flugit sin kos.

Jag kommer nog aldrig mer bli så oskyldig och okunnig som jag var innan. Jag vill aldrig mer se en baguette eller känna smaken av ljummen gurka i vinäger.

Jag är äldre och visare än va jag var igår.

//en nu mycket nöjd och mätt John.

2013-02-23
16:44:05

Mardrömsbussen - del 2

Vi överlevde, men det var knappt. Nä, inget dödligt hände, men vi är sannerligen en upplevelse rikare.

Till att börja med hade vi fått veta att vi skulle vara på hotellet senast(!) klockan 17 för att bli upplockade till bussen. Vi hade lite att göra och var sega så vi var där i god tid kl 16:10 för bussen skulle gå 17:30.

Klockan 18:50 blev vi upplockade av taxi. Tillsammans med ett gäng inrökta grabbiga ryssar (eller liknande).

Vi blev utslängda på en stor jordstampad parkering med instängslade hus på ena sidan och ett klassiskt litet vietnamesiskt skjul med plaststolar och läskförsäljning i mitten. Vi och ryssarna och alla väskor.

Efter ett tag kom den gula bussen som vi skulle åka med, och det blev som John brukar säga "krig". Snabbt som attan fick vi kasta in våra väskor under bussen till den rökande på-huk-sittande-i-bagageutrymmet-mannen som uppenbarligen hade till ansvar att packa väskor. Sen började den traditionella pingvindansen, när man står med näsan i ryggen på personen framför - och sakta vaggar från sida till sida för att ta sig framåt utan att släppa in någon annan framför. Ja.

Väl ombord (jag, Vicki, lyckades tränga mig in ganska snabbt och paxa platser så vi skulle få ligga bredvid varandra) var det bara att skuttla upp i sin lilla sitt/liggstol (fascinerande pryl den använder sig av här i Asien. Något för Swebus kanske?)
Man har liksom fötterna instuckna under ryggstödet på personen framför och kan resa eller lägga ryggstödet ner efter sin vilja. Vi hamnade framför ett gäng på fyra svenska ungdomar som var rätt trevliga som skulle till Nha Thrang, en tolvtimmarsresa. Ungefär här började vi förstå att vi nog faktiskt var de enda på bussen som skulle hela vägen till Saigon i ett svep. En resa på tjugofyra timmar.

Men det började rätt bra. Busschauffören var tack och lov inte en sån som tycker att den som tutar mest vinner. Vi undrade i ett svagt ögonblick om vi skulle behöva byta buss, och John fasade för detta eftersom han faktiskt lyckats få rätt bra plats med sina fötter. Men det märker vi, tänkte vi, och somnade så småningom.

Fram till klockan sex på morgonen var det faktiskt ganska smärtfritt. Ett rätt schysst gungande i de snäva svängarna och nån occasional tutning som man vaknade av, men annars sov vi ganska okej efter omständigheterna i alla fall. Jag, Vicki, stördes en hel del av att något i bagageutrymmet luktade sur tång ungefär eller dött djur typ. Men annars så!

Men så blev klockan sex. Vi hade kommit till Nha Thrang och bussnubben gick runt och fick av alla som skulle hoppa av där. Han frågade "Saigon?" och vi svarade ja, då hm-ade han och lät oss sitta kvar. Det var väl vi och fyra stycken till ungefär. John påpekade hur lustigt det skulle vara om de packade ur våra väskor där - och i samma stund såg jag något misstänkt likt just våra väskor ligga på marken utanför bussen. Och bussen startade. Detta fick John att kasta sig ut barfota för att kolla saken, något som tydligen förbryllade busspersonalen väldigt för de tittade på sina papper och muttrade något som jag antog betydde typ "men de sa väl Saigon?"
Det var inte våra väskor tack och lov så John hoppade in i bussen igen, den rullade iväg, och vi bäddade ner oss i tron om att allt nu var på banan igen.

Bussen snirklade runt i stan i ca fem minuter innan den stannade på en ny jordstampad busshållplats och vi kände oss rätt förvirrade när de gormade nåt på vietnamesiska och alla plötsligt gick ut. Vi satt kvar ändå, för de hade ju redan kollat att vi skulle till Saigon. Sekunderna efter hoppade en kille i keps in och skrek "SAIGOOOON -EY!? SAIGOOOON!!!!" Och viftade intensivt på armarna. Han gestikulerade vilt mot de andra bussarna så vi fick snabbt som ögat rafsa ihop våra prylar och sno åt oss våra väskor.

Vi skulle tydligen byta buss. Problemet var bara att det stod massa bussar där och vi hade ingen aning om var vi skulle. Vi gick till närmsta och frågade men de viftade avvärjande med händerna. Samtidigt höll vår tidigare buss på att åka så vi fick stoppa den i farten för att återigen fråga "Saigon?" Och med händerna försöka visa "vart fan är vår buss??" Killen hoppade argt ut för att visa oss runt ett litet hörn och dääär stod en till gul buss. Till Saigon. Phew.

Och den här gula bussen, det var mardrömsbussen.

Det var dags att räcka våra stora väskor till nästa rökande på-huk-sittande-i-bagageutrymmet-man. Bor nog en i varje buss.

Vilt babblande visade chauffören oss var vi fick sitta. Han snackade irriterat för sig själv och blev inte glad när man missförstod vilket säte han menade. Två små söta japanska tanter (som verkade helt opåverkade av hans ilskna beteende) försökte ivrigt förklara att de ville ha "WINDOWSEAT" så att de kunde göra "SEIGHTSEEING" och efter några minuters insisterande frustade han något som verkade betyda "okej då" och tanterna kluckade glatt för sig själva och klättrade runt till sina nya säten.

Det var ungefär här musiken började. Plötsligt strömmade pluppande vietnamesisk schlager (eller nåt annat hemskt) ur högtalarna på högsta volym och vi kunde inte göra annat än att titta på varandra.

Därefter följde tio timmar av galenskap. Vietnamesisk slapstickteater - som involverar ett STORT stycke mer musikaliska inslag (av den SÄMRE sorten) - visades på teveskärmarna och vår misslycka var väl lika stark som vietnamesernas glädje ungefär. När en glitterdräktsklädd cowboykvinna för tredje gången stämde upp i gäll sång med vilda grimascher tittade vi på varandra med skräck i blicken. 7 timmar kvar.

Vid "frukosttid", då vi befann oss i the outskirts av nån liten stad, blev bussen plötsligt omringad av kvinnor med korgar. Inget konstigt tyckte busschauffören som öppnade dörren och släppte in kvinnorna. Raskt fylldes hela bussen med tjatter från ca sju vietnamesiska kvinnor med korgar fulla av bröd, ägg, äpplen, bananbladspaket etc etc. Det blev vild marknad mitt i bussen - som fortsatte köra. Mycket konstigt tyckte vi. Vi trodde flera gånger att tanterna skulle hoppa av, men inte förrän i nästa lilla bebyggelse ca en kvart senare stannade bussen för att släppa av dem. Och DÅ! Då strömmade det in ett gäng på tio småbarn istället. Dessa fick sitta på kuddar på golvet med sina mammor? Fröknar? Hur som helst. Ca en halvtimme efter att tanterna hade kommit på satte bussen ordentlig fart igen. Full med barn och majskolvar.

Det läskiga matstället där vi till slut fick sträcka på benen lite var inte till närmelsevis lika hemskt som när kvinnan bakom mig i bussen började kräkas i en påse tyckte jag. Matställets toaletter var av huka-sig-över-ett-hål-stuket men det börjar man bli rätt van vid nu. Kvinnan som satt och höll sin kräkspåse i handen tyckte jag var mycket värre.

Sista två timmarna ville man bara ut. Och ju mer vi närmade oss Saigon, desto långsammare gick det att ta sig fram på grund av alla mopeder som cirklade sig fram. Slutligen blev vi avsläppta på den sista jordstampade busshållplatsen för dagen. De japanska tanterna var lika förvirrade som vi över var vi var någonstans, så det slutade med att vi delade taxi därifrån till hotelldelen av staden, där vi alla hade bokat (trodde vi).

De små tanterna var otroligt vänliga om än intensiva. Taxichauffören fick knuffa på kvinnan i framsätter flera gången för att han skulle kunna se sidospegeln. Hon viftade intensivt och pratade och ville hela tiden vara säker på att taxametern funkade som den skulle.

Väl framme hittade vi vårt bokade hotell, bara för att få höra att hon gett vårt rum till någon annan då vi var sena. Bussen skulle ha varit framme tre men var framme sex. Vi fick i alla fall hjälp att hitta ett annat rum till samma pris. Det är ganska skabbigt och duschslangen lossnade det första som hände. Men det är okej för nu är vi framme.

Det var ingen kycklingbuss, men det var bra jävla nära! Och nu är vi i alla fall en erfarenhet rikare. Och vi har utan tvekan insett och rent det är i Sverige. Och hur felfritt det mesta funkar. Phew. Vilken dag!

2013-02-22
05:30:00

Mardromsbussen -Prolog-
Da var det bokat. Kl 17:30 gar bussen. En 24h bussresa. Allt vi har last har pekat pa att bara riktigt snikna darar begar ett misstag som det har. Sa gar det nar man inte bokar tag eller flyg i tillracklig forvag. Vi blev tillochmed kvar en natt mer an vi tankt. Sa illa kan det ju inte vara... //John

2013-02-20
12:07:23

Halong bay - mobilbilder
Ja, vi var vid Halong bay igår! Ett av UNESCOs världsarv! Kändes som att befinna sig i Jurassic park-filmerna, helt magiskt trots att det inte var jätteklart! Efter en tredjedel av tiden dog batterierna i min kamera -_- Men som tur var hade vi ju gopron så vi har filmat och fotat med den och förhoppningsvis blev det awesome, vi har inte kollat än :) Men här har ni lite bilder i alla fall (du skulle ha älskat det Papi! Sjukt häftiga berg, men faktiskt lustigt nog är Hovs Hallar rätt likt!)
Vi fick gå in i en jäättestor häftig grotta också som var upplyst med färgade lampor - maffigt!
En fiskare hade upptäckt den för några hundra år sen genom att klättra in från taket, vilket var den enda vägen in då. Mamma, pappa - det påminde om grottan på Fuertaventura men högre och ljusare. Och mer rund liksom, inte lika lång. Hoppas bilderna går att se! Vi har krånglat med det här inlägget Jättelänge så nu är det flera dagar sedan vi var i Halong bay ;) Puss på alla där hemma!

2013-02-16
14:47:30

Små tankar om trafiken

Well.

När vi var i Hongkong tänkte jag (John) skriva något i stil med:

Kinesiska busschaufförer, de förstår inte ordet "avstånd", de föraktar ordet "stoppskylt" och älskar ordet "gaspedal".

Men då hade jag inte varit Hanoi.

Här är det lilla skämtet jag brukar dra om "mot-trafikanter" regel. Besegra alla andra bilister, mopedister, fotgängare, buss- och lastbilschaufförer innan de besegrar dig.

Några uppenbara trafikregler:

1. Tuta. Om du tänker göra något, vad som helst, signalera detta till alla andra genom att hänga dig på hornet. "Här kommer jag -tutuuut" "Nu ska jag svänga - tutuuut" "Jag har en moppe - tutuuut"
2. Ligger någon framför dig gör du fel. Kör ALLTID om. -glöm inte att tuta-
3. Rödljus. They are more like guidelines...
4. "Att körbanorna är för trafikens olika riktningar?? Äääh, jag kör lite på båda så går det fortare"
5. TUT MADDAFAKKING TUUUT


Puss på er!

2013-02-15
14:35:00

Hanoi - Vietnam
Ja vi kampar som fan med att fa filmen fran Hong Kong och Guilin - som John har jobbat i maaaaaanga timmar med att fa ihop - ska kunna ga att ladda upp, men hittills brakar redigeringsprogrammet, sa det gar sadar :/
 
Hur som helst ar vi i alla fall i Hanoi, Vietnams huvudstad nu! Vi kande direkt nar vi kom in i Vietnam att det har - det var nagot vi skulle gilla mer an Kina!
 
I Vienam verkar de bry sig lite mer om hur det ser ut omkring dem. Aven lagstandard hemmen ser mysiga och inbjdande ut for det mesta (aven om det finns stackare som bor under tva korslagda pinnar med en liten pressenning over har ocksa). Det ar mycket gronare an Kina och de flesta husen ar utsmyckade och har farggranna farger. Har beskrivit det lite som Villa Villekulla och tycker faktiskt det ar ganska passande.
 
 
 
Det ar dock skitlaskigt med valutan, for en krona ar ca 3000 dong. Sa nar man tittar i menyer eller annat med priser kostar saker och ting liksom 153000 och sa. Vi skriver in belopp med sex nollor nar vi tar ut pengar. John blev helt skakig forsta gangen vi skulle ta ut for vi var inte helt sakra pa exchange-rate:en an da.
 
Det ar sjukt billigt har ocksa. Vi bor pa ett Hostel som heter Hanoi Backpackers Hostel och det ar jattebra! Vi bor i ett rum med tre sangar, dar vi nu bor sjalva for killen som bodde dar innanvi kom checkade ut imorse sa vi betalar 48kr/natt for ett eget rum! Dessutom kan man kopa en fet egengjord bugare med bacon och allt (brodet ar till och med hembakt) for ca 23kr.
 
Imorrn ska vita en dagstur bokad med Hostelet till Halong bay, ett av varldsnaturarven. Vi hoppas pa fint vader, for idag har det varit trist tyvarr med mycket regn och lite ruggigt. Det var helt okej anda, vi gick en liten runda och tittade pa bade skoldpaddstornet och en liten be-stuga (sjukt mkt folk som tande rokelser och viftade med handerna). Duktiga turister, sana ar vi - javisst!
 
Skulle vilja lagga upp fler bilder, men det tar ca tio minuter per bild sa det blir det inte idag tyvarr!
 
PUSS OCH KRAM PA ER!!
 

2013-02-14
00:41:05

Nudlar till frukost och Hejdå Kina!

Klockan är halv åtta på morgonen och vi sitter och klämmer i oss nudlar med "roasted pork"-smak för att hostelets kock har hamnat på sjukhus. Hostelet har jättegod frukost egentligen, men nu gick inte det tyvärr :/

Idag lämnar vi Kina! Ska bli ganska skönt! Vi börjar tröttna på kaosigheten och snuskvädret så nu åker vi till Vietnam!

Nu blir det lite äventyr, för vi är inte säkra på att vi har vad som behövs för att komma över gränsen. Men det borde funka :)

Så nu är det snart åtta timmar buss, sen Hanoi i Vietnam! Vi hörs igen då!

2013-02-10
03:42:00

Teaser

Snart kommer det en liten grovklippning av vår vistelse i HK!

Först en bild på vad vi åt igår, och vem som tittade på under middagen.

 

 

2013-02-08
05:52:00

The Peak!
I onsdags var vi pa The Peak! Riktigt labbigt! Typ 550meter over havet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista bilden ar utsikt fran farjebaten som gick emellan fastlandet och Hong Kong-Island.
 
Langst upp i Peaken fanns typ svenskt godis - eller sa som det ser ut i Sverige i alla fall. Men dar kostade det 20;-/hg!! Tank om det var sa dyrt i Sverige! Vilket ramaskri det skulle bli!

2013-02-04
14:58:00

Forsta dagen i Hong Kong
Passar pa nar vi har dator och internet hos Bianca sa har kommer en bildbomb fran forsta dagen.
En av de sma rallybussarna. Dessa gar mellan HK och Sai Kung (en mindre stad narmast Bianca och Peter)
I Sai Kung har de mangder av seafood restauranger dar man helt enkelt pekar pa vad man vill ha i akvarierna. Riktigt laskigt stora djur djur som vi inte ens visste fanns! Har ar gigantiska krabbor.
Nagon konstig sorts mussla som harmed kallas "Snoppdjur". Snoppar till frukost nagon?
Nan slags prickig hummer
Alla djuren trangs ju en del kan man saga. Kandes ganska fel men i och med att det har var en av ca tjugo nastan likadana restauranger pa typ 400 meters stracka, sa var det bara att vanja sig.
John och jattefisken.
Efter det akte vi in till Hong Kong och tittade pa bland annat "Ladies market". Laaaaaang gata med avdelningar som salde allt fran skor till silikonplanbocker till horlurar till mobilskal.
Kandes valdigt typiskt kinesiskt, hur gatorna var tackta av fargglada skyltar tillexempel!
Sist akte vi och handlade. Affaren paminde faktiskt valdigt mycket om hur det ser ut i Sverige. Andra varor bara. Vi hittade enlitersburkar med ol bland annat. Nu sitter vi vid koksbordet och chillar. Det ar forsta gangen vi upplever det har med jetlag och marker att vi blir helt ologiskt trotta mitt pa dagen for att sedan inte alls vara sa trotta nar man borde ga att lagga sig. Men vi har ju tid att vanja oss! Imorrn ska vi forhoppningsvis ta den gamla sparvagnen upp pa Victoria Peak dar man kan se utsikt over hela Hong Kong! Vi hoppas pa klart vader, hittills har det varit ganska disigt! Tjohej!! <3

2013-02-04
14:22:00

Videoblogg - landat i Hong Kong

2013-02-04
13:47:00

Video från Heathrow innan den långa flygturen

2013-02-03
15:48:20

Första läskiga maten!

Måste bara tillägga för att det var ganska komiskt!

När det på planet var dags för frukost och vi med kurrande magar äntligen hade flygvärdinnan hos oss frågade hon nåt i stil med: herderdersirah or pork churriiiieu?
Jag: sorry?
Fv: you want herderdersirah or pork churriiiieu??
Jag tittar stumt på henne. Vad fan säger hon?
Jag: i'm sorry I don't understand!?
Fv: herderdersirah or pork churriiiieu???? (För att försöka tala tydligare är uppenbarligen omöjligt)
Jag vänder mig till John: hör DU vad hon säger??
John: vaaaa?
Jag: MEN HÖR DU VAD HON SäGER?? (Tycker det börjar bli sjukt pinsamt)
John: nä, jag har iiiingen aning (well thanks for the support liksom)
Jag: I'm sorry what is it?
Fv: (nu smått generad och irriterad) HERDERDERSIRAH OR LIKE A PORRIGE?
Jag: (som nu äntligen hör nåt jag känner igen -PORRIGE - säger We'll takt the porrige!)

Att öppna dessa varma behållare känns lite som att spela på lotto - det kan finnas vad som helst där i. Och mycket riktigt finns det lite vad som helst där i.

Tänk er risgrynsgröt fast kokt av vatten istället för mjölk, med hackade bitar av ingefära och purjolök. Med stora bitar kokt fläsk i. Jag slutade äta när jag fick en benbit. Jessica - du skulle avlidit!

På ett konstigt vis var det ändå helt okej. Konstiga smakkombinationer bara :)



Flygplanet hade små kontroller till tevemonitorerna. Skojsigt!

2013-02-03
13:14:42

Hong Fakking Kong!
Well, nu var man äntligen landad och avschnapplad. Tack och lov för att vi får bo hos Bianca och Peter, nu när vi äntligen kommit av det alldeles för långa, trånga flygturen. Ett litet missöde är dock att min (Johns) väska blev kvar i Stockholm. Jag är inte jätteupprörd. Har det absolut viktigaste i handbagaget. Det löste sig så pass bra att jag fick en liten hög med pengar (ersättning för besväret) och väskan kommer att anlända vid dörren kl fem imorgon eftermiddag. Nu är vi i ett hus i östra Hong Kong i ett område som kallas för new territories. En kall öl i näven 20 grader i skuggan (vinter) och en skön nattvind från Biancas och Peters terass. All is well och Sveriges 8 minus är sen länge borta ur medvetandet.

2013-02-02
14:37:38

NU ÅKER VI!!!

JÄKLARNS!!!!!

2013-02-01
22:54:47

STA-travel - totally recommend
Vi valde att bokavår resa via STA-travel. En byrå som hjälper till med jorden-runt-och utbytesresor. Egentligen valde vi dom efter ett tips av några som hade jämfört samma resa mellan Kilroy och STA och deras resa blev 16000 kr billigare med STA.

Men jag kan verkligen verkligen rekommendera dom! OM du/ni ska ut och göra en liknande resa så vänd er till dem och fråga efter Helen Thylin! Så mycket som hon har hjälpt oss och svarat på mail och erbjudit är helt fantastiskt!

Nu ska hon snart få barn så under närmsta tiden kommer hon väl vara borta från jobbet men man har fått så ortoligt mycket hjälp och snabba svar och TREVLIG service så jag kan inte annat än rekommendera dem!

2013-02-01
21:58:00

Hejdå huset
Jaha, nu var det alltså dags att lämna lilla lägenheten.