Johns och Vickys resa

2013-02-15
14:35:00

Hanoi - Vietnam
Ja vi kampar som fan med att fa filmen fran Hong Kong och Guilin - som John har jobbat i maaaaaanga timmar med att fa ihop - ska kunna ga att ladda upp, men hittills brakar redigeringsprogrammet, sa det gar sadar :/
 
Hur som helst ar vi i alla fall i Hanoi, Vietnams huvudstad nu! Vi kande direkt nar vi kom in i Vietnam att det har - det var nagot vi skulle gilla mer an Kina!
 
I Vienam verkar de bry sig lite mer om hur det ser ut omkring dem. Aven lagstandard hemmen ser mysiga och inbjdande ut for det mesta (aven om det finns stackare som bor under tva korslagda pinnar med en liten pressenning over har ocksa). Det ar mycket gronare an Kina och de flesta husen ar utsmyckade och har farggranna farger. Har beskrivit det lite som Villa Villekulla och tycker faktiskt det ar ganska passande.
 
 
 
Det ar dock skitlaskigt med valutan, for en krona ar ca 3000 dong. Sa nar man tittar i menyer eller annat med priser kostar saker och ting liksom 153000 och sa. Vi skriver in belopp med sex nollor nar vi tar ut pengar. John blev helt skakig forsta gangen vi skulle ta ut for vi var inte helt sakra pa exchange-rate:en an da.
 
Det ar sjukt billigt har ocksa. Vi bor pa ett Hostel som heter Hanoi Backpackers Hostel och det ar jattebra! Vi bor i ett rum med tre sangar, dar vi nu bor sjalva for killen som bodde dar innanvi kom checkade ut imorse sa vi betalar 48kr/natt for ett eget rum! Dessutom kan man kopa en fet egengjord bugare med bacon och allt (brodet ar till och med hembakt) for ca 23kr.
 
Imorrn ska vita en dagstur bokad med Hostelet till Halong bay, ett av varldsnaturarven. Vi hoppas pa fint vader, for idag har det varit trist tyvarr med mycket regn och lite ruggigt. Det var helt okej anda, vi gick en liten runda och tittade pa bade skoldpaddstornet och en liten be-stuga (sjukt mkt folk som tande rokelser och viftade med handerna). Duktiga turister, sana ar vi - javisst!
 
Skulle vilja lagga upp fler bilder, men det tar ca tio minuter per bild sa det blir det inte idag tyvarr!
 
PUSS OCH KRAM PA ER!!
 
Kommentarer:
#1: Jessica

BILLIGT ÄR LIVET!! Och den där maten lät ju till och med ätbar (y) Vad häftigt det känns när ni inte har å,ä,ö :D:D

2013-02-16 @ 11:04:44
#2: Sara Sjöberg

Mysigt att höra av er! Puss puss <3

Svar: PUSS <3
John & Vicky

2013-02-16 @ 21:31:35
#3: amanda

hahahahha "dong"

Svar: ah Mamp. How I Miss you!
John & Vicky

2013-02-20 @ 12:21:48
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: