Johns och Vickys resa

2013-08-16
17:04:39

Throwback: Safarin
Efter två nätter i läskiga Johannesburg (efter att ha läst varningstexter vågade vi knappt gå till hotellrestauranger 150 meter bort) var det tiiiiiiiiiidigt på morgonen den 29e juli dags för oss att Tuffa iväg mot Krugerparken och "Africa on Foot" som företaget vi skulle djurupptäcka med hette. Ashtons shuttle service plockade upp oss och i bilden satt redan två svenskar som vi sedan pratade och jämförde reseupplevelser med under den fem timmar långa färden från Johannesburg till parkområdet. Vi fick höra berättas om två vitas syn på vardagslivet i Johannesburg och där ställdes man återigen inför en verklighet mycket olik vår egen. I Johannesburg är det common knowledge att man hellre kör rattfull hem från puben än åker kommunalt. Då kan ju vad som helst hända. Är man för full sover man i bilen innanför barens grindar. Eller så hänger man helt enkelt på baren tills tidigt på morgonen då det återigen känns säkrare att ta sig hem. Det är heller inte olagligt att köra mot rött om du haft en bra anledning eller kört kvällstid. Att stanna vid rödljusen på natten, det gör man bara inte. "Jag blir inte bara rånad utan även våldtagen" säger den unga tjejen som bott i Johannesburg sedan hon var yngre. "Efter klockan fem låter min pojkvän mig inte köra någonstans utan honom. Inte ens ned för gatan till affären". När vi frågar om de blivit rånade någon gång skrattar dem och säger "Haha, a few times" Med en axelryckning. Föraren hade vaknat av att någon försökte grabba hans mobil från nattduksbordet genom fönstret en gång. "I hit his hand with a baseball bat!" säger han, som om det är nåt man gör lika ofta som att ta en dusch ungefär. 
 
Så småningom kom vi i alla fall fram och en arbetande på Africa on Foot plockade upp oss. Efter att de plockat upp oss var det ytterligare en fyrtio minuter bilfärd innan man kom till lodgen. På vägen såg vi en ytterst avslappnad giraff stå och mumsa på ett träd, en massa Impalas och några vårtsvin. Dessutom susade Hornbills, Zazu-fåglar över våra huvuden titt som tätt. 
 
Africa on Foot specialiserar sig på just Walking safaris, vilket betyder att man tidigt på morgonen går ut och går tre timmar i grupp innan frukost, sedan äter man en härlig stor frukost när man kommit tillbaka. Under dagen har man fri tid och direkt efter lunch ger man sig i väg i safarijeepen och spanar igen. På vägen hem är det då mörkt och har man tur får man se några utav de nattaktiva djuren. Vi bodde på Africa on Foot i två nätter. I samband med Safari i afrika pratas det om The Big Five, vilket helt enkelt är de fem största savanndäggdjuren som man vill se på en safari - om vi har förstått det rätt. De fem består av: Lejon, Elefant, Vattenbuffel, Noshörning och Leopard. Leoparden får endast 10% av safaribesökarna se, och vi hade den fantastiska turen att se en redan den första dagen, vi kunde till och med följa efter den ett tag i jeepen och se hur den vandrade omkring. Det var maffigt!
 
Trots vår korta vistelse fick vi se alla Big 5, giraffer och vårtsvin och olika antiloper. Vi mötte dessutom en hel babianflock sista morgonen, då Jag och John och Mike från Singapore som också bara hade två nätter var på jakt efter elefanter med rangern Matt. Vi hade sett två stycken på kvällen innan, men det var så mörkt att det nästan inte kunde räknas. Men efter ett ytterst äventyrligt dikesöverkommande med jeepen råkade vi på en ung elefanthanne som stod och sov med huvudet i en buske.
 
 I Tovas födelsedagsfilm här nedan kan ni se både bild och film på det mesta av vad vi såg!
 
Africa on Foot var jättemysigt, vi stötte på ett filmteam från BBC som var där och filmade, åt massa god mat, satt och pratade framför brasan och väcktes mitt i natten när ett djur bråkade runt och slängde porslin omkring sig i Campet. Äventyrligt utan tvekan! Min höjdpunkt var nog elefanten (för att elefanter är UNDERBARA) och lejonen då vi fick se en hel flock lugnt och stilla då de åt en noshörning. BRA skit!
 
Kommentarer:
#1: Sara Sjöberg

Åhhhhh, vill åxå❤😊
Vad ballt, lite läskigt åxå!
Kramisar❤❤

2013-08-17 @ 09:48:43
#2: pricken jenny

Jösses ni får bara vara med om mer och mer! Så kul att läsa! Ha det bra sista tiden nu! Kramar

2013-08-19 @ 14:26:19
#3: Jessica

nej vad läskigt! ta hand om er!
och gud vad magiskt med djuren, elefanter är det bästa som finns <33333

2013-08-24 @ 03:18:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: