Johns och Vickys resa

2013-07-09
13:43:38

Mini-inlägg från Kapstaden
Vi anlände trötta som jag vet inte vad i går vid halv nio - tiden till Kapstaden. Det första vi märkte vara att pengarna på bådas kort var slut, så med hungriga taxiförare på släp fick vi leta runt efter Wifi för att kunna föra över pengar. Till slut hittade vi ett och kunde ta taxin till Guest houset. Vår trevliga taxiförare berättade massor om staden och vi är så taggade nu på att åka runt och se allt!
Vår första natt här i Kapstaden hade vi bokat redan från Sverige, ett lite dyrare ställe med frukostbuffé och det var SÅ HIMLA FINT! Superhäftig inredning och efter ett flyg på 14 timmar och sen ett på 2 timmar så var det fantastiskt skönt att ha ett eget rum att duscha i och en stor fluffig säng att krypa ner i.
 
Sydneys flygplats tiiiidig morgon. Efter en flygplats-shuttle med världens otrevligaste Chaufför. HUa. 
 
Morgonté och blogguppdatering på flygplatsen.
 
Morgonutsikt från planet. Häftigt med en fjorton timmar lång flygresa, varav 13 timmar var över öppet, vidsträckt hav. Indiska Oceanen, wow.
Precis landat i Joburg som man säger om man är hipp.
 
Badrummet på vårt första rum, Sweet Orange Guest House. Så skönt med lite lyx efter långa resan!
 
 
Stor fluffig vit säng. Vi sov stenhårt i tio timmar.
 
Korridoren från rummet till Köket. 
 
Frukostbuffé, sjukt gott. Sådärnt lantlig och härligt. Mums fillibumbum.
 
Så himla fint kök! Inredningsinspiration utan tvekan!
 
 
Nu har vi kommit till vårt boende för det kommande fem nätterna, något som ska vara det bästa hostelet i hela Afrika, och hittills är det fantastiskt, vi har pratat med en portugisk tjej som jobbar här, och hon är jättetrevlig och har gett oss massor med tips. Bland annat ska vi få besöka en av kåkstäderna med en kille som verkar ge en fantastisk tur dit. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt spännande upplevelse.
 
Vi har också fått massa råd om hur vi ska vara försiktiga och vilka ställen man ska undvika nattetid, så ni oroliga föräldrar kan slappna av, vi har hjärnorna med oss. 
 
Det är lite sorgligt här just nu eftersom Nelson Mandela ligger på sjukhus och folk tror inte att han har lång tid kvar. På ett egoistiskt plan hoppas vi på att det inte händer något medan vi är här eftersom ett land i sorg kan vara speciellt. Men vi får se vad som händer.
 
Det känns helt otroligt att vara i AFRIKA, vi har träffat fler afrikaner sedan vi kom hit igårkväll än vad vi gjort i hela vårt liv i Sverige. Det ska bli spännande att lära känna attityden i landet och uppleva en ny kontinent. Jag tror vi kommer gilla Sydafrika.
 
Nu ska vi ge oss iväg med cykel och kika runt och äta lite lunch. Vi är på samma tideräkning som Sverige nu också vilket underlättar Skype-samtal, men ojoj vilken jetlag vi kommer ha närmsta dagarna. Klockan är ju liksom  nio på kvällen för oss i huvudet nu, fast den är 13 här!
 
Vi har jättebra wifi här, så vi hörs förhoppningsvis snart igen!
 
Kram!
 
Kommentarer:
#1: Helena

Hej!

Jättekul att du hörde av dig! Jag är absolut intresserad! Vad tror du att du skulle vilja skriva om? Allt, eller det mesta, är av intresse då jag försöker samla ihop så mycket material som möjligt innan sidan lanseras.

Det gör absolut ingenting att din blogg är familjärt skriven då jag är mer ute efter vanligt folk som skriver om sina upplevelser. Det finns ju redan resetidningar med hemsidor, t ex Vagabond. Men där är det ju riktiga journalister som skriver och jag kan känna att även om många artiklar är bra skrivna, så är långt ifrån alla intressanta för mig. Målgruppen jag hade tänkt att sidan ska rikta sig in på är väl runt 18-30.

Hälsningar,
Helena

Svar: Åh vad kul!Jag kan skriva lite vad som helst egentligen! Vill du ha annorlunda upplevelser eller naturupplevelser eller vad söker du?
John & Vicky

2013-07-09 @ 14:27:01
#2: agnetapeter

Äääääääääääääääääääääääätliiiiiiiiigen!!!! Mera snart! Levväl!

2013-07-09 @ 19:01:14
#3: Jessica

Åh vad spännande!! Har liksom inga preferenser till Sydafrika så är väldigt taggad på uppdatering!
Och ni är så värda lyx SÅ!
Och skickar mental styrka till Nelson Mandela <3

Svar: Gose! Tack, och Sydafrika skulle du också gilla!!!! <3<3<3
John & Vicky

2013-07-11 @ 12:07:47
#4: Sara Sjöberg

Åh vad härligt det ser ut och låter!!! Och mysigt att ni kommer ha wifi:-)

Skype snart?? Puss å kram å ha det underbart ❤❤❤❤

2013-07-11 @ 20:51:01
#5: Hanna

Smarrig frukostbuffé!!!!! :D

2013-07-16 @ 12:58:11
#6: agnetapeter

Waitiiiiiing...Come on!!!

2013-07-16 @ 21:25:30
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: