Johns och Vickys resa

2013-02-25
14:49:21

Trafikskola - Vietnam

Vi fick precis höra att Ho Chi Minh City (eller Saigon som de flesta säger) har tio miljoner invånare (fler än hela Sverige liksom shiet!?) och fem miljoner mopeder. FEM MILJONER! Det finns alltså ca fem gånger så många mopeder som det finns folk i Stockholm!! (Möjlighet till felaktiga siffror finns angående Sverige där, men ni vet, typ)

Det som är bra med att vi prickat av Vietnam som ett av de första länderna i Asien är av vi blivit nästan PRO på att ta oss över gatorna. Ni har ju av tidigare inlägg förstått att det här med trafiken i Vietnam va... A precis. Vår guide idag berättade att bara under förra veckan som var nyårsveckan (meaning = people EV.ER.Y.WHERE) har nästan 300 personer dött i trafiken.

Hur som helst, vi har börjat bli riktigt bra på att ta oss över vägarna. Tricket är att man väntar på någon form av hål, sen går man bara och försöker att hålla ungefär samma takt hela tiden. Tanken är att bilarna och mopedisterna ska se dig, hinna se i vilken takt du går, och därav avgöra om de åker framför eller bakom dig. Ibland håller man tillbaka lite i tre steg ungefär, ibland får man öka. Smidigt är att gå två stycken så man kan kolla åt båda håll samtidigt, eftersom trafiken kommer från båda håll samtidigt. Och hela tiden.

Så, fellow vietnamresenärer, nu tar vi det en gång till:
1. Vänta på någon form av hål. Onödigt att gå när det är som tjockast trafik liksom. Ibland måste man det ändå, men you know, common sense.
2. KOMMUNICERA med varandra. "Hepp, nu går vi!" "Efter taxin där" osv
3. Sätt en takt och håll den. Man kan hålla tillbaka några steg eller öka lite med generellt ska man VERKLIGEN passa sig för att stanna, eller börja springa.
4. Byt inte riktning. Gå antingen över dit du tänkt eller stå kvar.

LYCKA TILL!

Kommentarer:
#1: Jessica

HEPP!

2013-02-26 @ 23:00:33
#2: Henrik papi

Kanske finns nån bra körskola där? Nog inte så petiga som i Sv. 3 pers + 1 get i grillen=körkort typ

Svar: Hahahah, jaa. I sa fall lar ett av testen vara hur mycket saker man kan lyckas spanna fast pa moppen med en enda rem... De ar MYCKET skickliga pa det kan jag saga
John & Vicky

2013-02-27 @ 20:28:37
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: