Johns och Vickys resa

2013-04-18
05:38:53

BORNEO MUTTERFUKK!
"Deep in the Malaysian rainforest, homeland to the endangered orang-utans, amongst bat-filled caves and stunning waterfalls, our two adventurers are exploring and..."
 
Japp, det är på riktigt! Vi befinner oss på Borneo! RIKTIGA Borneo! Det man ser på National Geographics dokumentärer om overkliga djur och gigantiska blommor som luktar ruttet kött. Där är vi nu.
 
Man blir ju hyfsat snopen dock när man förväntar sig hyddor av bajs ochpalmblad och folk med ben genom näsan och inga tänder - och sen hamnar i den supermoderna staden Kuching med lika många shoppingmalls som Stockholm city och en mängd små välfriserade parker. De förutfattade meningarna man har är indeed förutfattade och inte mycket verklighetsanknutna.
 
Men frukta icke! Natural diversity finns det här så att det räcker och blir över. Bara ett stenkast utanför stan är det karstberg och gröna girlanger så långt ögat når. 
 
I förrgår begav vi oss till de populära grottorna "Fairy Caves" och blev smaskade i ansiktet av fascination. Det var som att befinna sig i en morph av Avatar- och Sagan om Ringenfilmen. Helt fantastiskt. "Welcome to Fairy Caves" stod det vid sidan av vägen och där gick vi rakt in till berget, bara för att mötas av tre grunda men brutalt magnifika grottor. Vi klättrade genom en smal skreva inne i berget medan fladdermössen klickade febrilt över våra huvuden. Sen såg vi trappan. Vi hade svängt av förtidigt. DÄR var den riktiga grottan och Holy Schmoly. Den var GIGANTISK! Här fascinerades vi över fem meter djupa grottor när det bredvid fanns en som var 2-3 KILOMETER lång! (Papi, du MÅSTE åka hit någon gång! Du skulle älska det!)
 
Idag är vi på väg för att möta våra orangea kusiner, och vi är mer än taggade! Vi har försökt uppdatera med bilder men det har tagit helt fruktansvärt lång tid att fåupp en enda, så det har inte funkat. Men vi har bestämt oss för att försöka få upp en bildinlägg ikväll, så håll ut!
 
Saknar er alla! PUSS 
 
Kommentarer:
#1: Agneta oPeter

Skriv mera oftare längre! Vi längtar redan efter nästa krönika. Här har våren äntligen börjat visa sig. Levväl!

Svar: Hahah, jag blir så glad av att ni läser allt! Vi ska jobba på det! Mera Mera!
John & Vicky

2013-04-18 @ 17:37:55
#2: Jessica

FYFAN VAD LÄSKIGT MEN FYFAN VAD COOLT!!!!!!!

2013-04-22 @ 16:24:10
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: