Johns och Vickys resa

2013-04-02
04:53:14

Koh Phangan

Vi kom till Koh Phangan men först buss (som lämnade Bangkok halv sex på morgonen-huh) och sen speedboat.

Vi hade fått tips av Vickis vän Malin om ett dykställe på ön som hette Sail Rock Divers så vi åkte direkt dit för att TA DYKCERT!

Vilket ställe! Helt underbar personal! Alla jättetrevliga och engagerade! Vi gjorde Open Water kursen och hade två unga kanadensare som sällskap (Joel, killen, berättade att han en gång inte kunnat gå hem från en kompis på kvällen för att det stod en Björn på deras uppfart-how crazy is that liksom) som båda jobbade på IKEA i Kanada!

Kursen gick jättebra! Efter tre dagar och fem poolsessioner, fyra havsdyk, fem knowledge rewiews och ett test senare hade vi våra certifikat!

Dykning är SÅ HÄFTIGT! Destinationen Sail Rock är en stenpelare mellan öarna Koh Phangan och Koh Tao och eftersom en stor del av thailändska gulfen är sandbottnad så väljer liksom alla fiskar att komma dit för att para sig, tvätta sig och så vidare! Vi har sett muränor, angel fish, trigger fish, sargent majors, big eye travelli och massa mer! Googla om ni vill se bilder! Det var lite läskigt första dagen bara när vi skulle fylla i hälsopapper. Ett "yes" på "have you or have you ever had"-frågorna innebar att man behövde kollas av läkare. Och Vicki fick ju självklart sex "yes" med tanke på allt sjukdomstjafs. John fick ett för att han haft astma. Så vi fick åka till läkaren (på vägen såg vi en apa på vespa - inte nåt man trott man skulle se) och vi var sjukt nervösa över att inte få dyka! Men allt gick bra och 200baht senare var vi tillbaka.

Vi gjorde inte jättemycket annat än att dyka på Phangan faktiskt. Förutom att missa det välkända Full Moon partyt då eftersom Vicki fick matförgiftning och sov o kräktes en hel dag.

Som tur var hade vi tv på rummet och fri tillgång till Sail Rocks filmer under hela vistelsen så vi har mått dåligt till Hannibal och skrattat ill Star Wars. Good Times helt enkelt! Men mest av allt kommer vi nog sakna Mazz, vår dyklärare från Sydafrika som hjälpte oss med allt ! Hon gav oss massa tips om Sydafrika och gav vi probiotiska piller när magförgiftningen härjade. Bästa!

Vi träffade även en svensk snubbe som kallas "pappa lelle" eller bara "pappa" på ön då han bor i Chaloklum (byn som Sail rock Divers ligger i) halva året. Han kände alla och ringde hit och dit och fixade. En liten annorlunda kvinnosyn hade han dock men med massor av historier från när han varit sjökapten i Karibien osv. Vi missade tyvärr att få åka med hans båt på en fisketur eftersom vi redan bokat resan till Malaysia då.

Och resan till Malaysia ska ni få höra om snart. Den var spännande...

Kommentarer:
#1: Linda

Stort G R A T T I S !!! as häftigt med ett dykcert, så avis... (en av mina drömmar ju)

Var är ni nu? Har ni redan varit i Malaysia?

Vill se lite bilder oxå om det går ;)

Massa kramar

2013-04-02 @ 20:45:40
#2: Agnetapeter

ÄNTlIGen hör ni av er! Känns bra att man tar dykningsrisker o medicinsk bakgrund på allvar. Men faktiskt är paniken det farligaste under vattet. Hare! Faraos o Farnis

Svar: Hahah jaa äntligen! Ja det känns jättebra! Nu vet vi att det är lugnt liksom!
Mm, jag var rädd att jag skulle få panik under vattnet och första gången vi steg nedåt fick jag hjärtklappning och blev tvungen att signalera att få stanna och lugna mig lite. Men lärarna vi hade var otroligt bra och lugna så vi fick jättemycket hjälp och stöd!

Tur är ju också att man under träningen får göra massor av saker som verkar jätteläskigt först (ta av sig masken nere på 10m, plocka bort regulatorn med luften helt för att sedan ta tillbaka den, dela luft med någon annan osv.) så man fårju kasta sig "huvudstupa" och göra obehagligheter först. Då får man ju också känna att man har kontroll och att det inte är så svårt bara man tar det lugnt!
John & Vicky

2013-04-02 @ 23:12:25
#3: Mari Mainz

Hej o grattis till era cert!
Själv är jag hellre VID vattenytan än under, trots att jag faktiskt är fisk :-) Kul att följa er resa, låter så spännande och häftigt!
Var rädda om er o stor kram!/ Mari

2013-04-06 @ 12:28:52
#4: Sara

Vill höra om resan till Malaysia - inga fler såna cliffhangers please!
Vad gör ni på dagarna, hur har ni det osv osv!!
PUss och kram, snart ses vi!!

2013-04-09 @ 21:00:30
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: