Johns och Vickys resa

2013-06-30
04:13:26

Australien so far!
Ja, vi är i Australien och är urdåliga på att skriva. Det började med att vi hade massor att göra hela tiden. Sen hade vi ingenting att göra och det var jätteskönt, så då blev det inga inlägg då heller. 
 
Vi har:
  • Kommit fram till Australien, gått igenom tullen utan problem trots "Soil" på våra skor. Ingen orsak att vara nervös där inte. 
  • Fastnat i trafiken då vägarna var stängda på grund av en triatlon. 
  • Lagat egen mat för första gången på fyra månader. Sjusatan vad gott. 
  • Insett att Australien är kallt. Och att deras vinter är ett skämt, haha. I Cairns hade vi 22 grader och strålande sol när vi vandrade längst havet under gröna palmer. Svårt att tro på att det är vinter då. Vi har förfärat ett antal australiensare hittills genomsatt berätta var det var för temperatur i Sverige när vi åkte i februari. 
  • Insett att när folk säger att Australien är dyrt, så menar dom att Australien är DYRT! Holy shiet. Efter Asien är man ju lite bortskämd. Det är ioförsig ganska likt Sverige i priset, men AKTIVITETERNA. JÖSSES. Över tusen kronor per person för en dagsutflykt. Och vi som några gånger valde att "spara pengar" i Asien och valde bort dagsturer inklusive lunch som kostade 300 kronor. För oss båda. 
  • Pratat med en tysk kille i köket och sedan hakat på honom och hans campervan upp till Cape Tribulation - den nordligaste punkten man kan åka till i Australien utan fyrhjuling och där desperat letat efter Cassowarys som det skulle finnas massor av. Om ni inte vet vad en Cassowary är, så googla det, eller läs vår lilla beskrivning. Tänk er en struts, fast mindre där själva kroppen är bläcksvart och ser ut som en gigantisk peruk. Lågg till ett strutshuvud med halvcirkelformad stenhård brun kam längst upp. Sen låter du en fyraåring gå loss med blå och röd fingerfärg på det här huvudet. Och så avslutningsvis och allra viktigast lägg till ett par ben i tjocklek shetlandsponny (tänk Velociraptor eller dylikt) med klor a la Edward Scissorhands och så de allra elakaste, svinarga ögon du kan tänka dig. Ser du det framför dig? Bra, lägg då till att denna mördarfågel, om du kommer för nära, morrar likt en Doberman och skuttar mot dig med dessa enorma klor i högsta hugg. De här fåglarna finns bara i Australien så självklart ville vi ticka av synen av en äkta vild Cassowary på "Skitfarliga saker man måste göra-listan" Men trots tvåhundrafemtiomiljarder varningsskyltar för dessa djur, såg vi inte en skymt av dem. Inte ens när en hiking-klädd snubbe kom farande och berättade att en "Giant Cassowary is in there, just twenty meters away". Inte ens då. Däremot såg vi en livs levande, alldeles blickstilla, sovande sötvattenskrokodil. Som nästan åt en fågel. Eller ja, vi ville att den skulle äta fågeln som ovetande vandrade förbi den. Men krokodilen var alldeles för trött för det tydligen. 
  • Dykt i stora barriärrevet. Som tyvärr blev en ganska stor besvikelse då vattnet var jättekallt, sikten var bland det sämsta vi haft, och vi såg inget vi inte sett förut (till saken hör dock att vi sett så himla mycket fantastiskt jäkla as-häftigt nu, så det krävs en del för att imponera tyvärr). Men båtturen var jättemysig, buffén var god och vi såg en revhaj när vi snorklade. Det var dock inte värt 225 Australienska dollar var…
  • Insett, slagit oss för pannan för, vräkt oss i ångest över att vi inte har körkort. 
  • Köpt ytterligare en svindyr (läs äckeldyr) hop on - hop off bussbiljett ner till Sydney för alla pengarna och begett oss vidare mot Airlie Beach. 
  • Spenderat några härligt lata dagar i Airlie beach då vi bestämt oss för att inte åka ut på en jättejättedyr båttur (det som alla gör i Airlie Beach) till en av de vackraste stränderna i världen tydligen, eftersom det var för kallt för att bada och vi kände att vi sett en del vita vackra stränder (VI SAKNAR GILI). Så vi låg i solen, lagade mat, tittade på film och gick i parken där. Helt underbart segt och lugnt alltså.
  • Lekt med vår fina vän Mary Gold som vi träffade på Island hopping-turen i Filippinerna som vi skrev om. Hon bor i en stad som heter Mackay här i Australien så vi stannade där i två nätter och hade grillpicknick, gick på tivoli och träffade hennes familj. Mary Gold är en jätteliten filippinsk tjej som vi kommer sakna fantastiskt mycket tills hon kommer och hälsar på oss i Sverige vilket vi BESTÄMT att hon ska göra. Så vår privata lilla chaufför körde oss runt i Mackay, medan vi spelade svensk musik och lärde henne svenska svordomar. Precis som det ska vara.
  • Spenderat en dag på den omtalade sandön Fraser Island, i en monsterlastbilsbuss som kunde köra utan att slira i en halvmeter djup lössand. Galet! Så vi skumpade fram genom den Australienska regnskogen över till en milslång strand där vi fick se både en vild Dingo och ett häftigt skeppsvrak. 
  • Besökt ett helt sprudlande fantastiskt Zoo utanför Noosa. Nämligen Steve Irwin, Krokodiljägarens zoo. Vi har gosat med kängurus, klappat koalor, matat elefanter och sett fågelshow - fantastiskt. Vi spenderade till och med två dagar där! 
  • Haft jättemysiga dagar i Noosa och Byron bay där vi hängt i parker och sett en val hoppa i havt flera kilometer bort. Coolt!    
Ikväll beger vi oss över natten till Sydney där vi ska spendera en vecka innan flyget går till AFRIKA!!! WOOOOHOOOOO!
 
To be continued! PUSS
Kommentarer:
#1: Amanda

<3

2013-06-30 @ 22:08:02
#2: Jessica

WOHO!!!!!

2013-07-02 @ 15:31:46
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: