Johns och Vickys resa

2013-03-21
13:36:00

Äntligen ett inlägg!!
 
Häromdagen besökte vi ett "must see" 30 km utanför Luang Prabang. 
 
Vi hyrde moppe med överdådigt snygga hjälmar och gav oss iväg ut på landsbygden.  Det var ett kul sätt att resa på eftersom man kom närmre naturen liksom. Sen kan man ju stanna var man vill också. 
 
Destinationen var i alla fall Tad Kuang Si, eller Kuang Si Waterfalls och man kan ju lugnt säga att vi inte behövde bli besvikna, för det var helt galet fint och häftigt! 
 
Det är ett vattenfall som kaskadar ner längs en lång bergsvägg i nivåer och trappformationer, med ett större fall ungefär på mitten och stora samlingspooler med azurblått vatten att bada i! MAN FÅR LIKSOM BADA I VATTENFALLET!
 
 
 
Det var stört kallt, antagligen eftersom vattnet är i rörelse hela tiden. Men tack vare att en okänd engelsk snubbe hotade med att skvätta ner mig (Vicki) så kom jag i - och det var helt klart värt det!
 
 
Vi badade i ca tjugo minuter innan vi gick vidare, bara för att få se att det fanns YTTERLIGARE ett badställe där det dessutom fanns en lian så att man kunde svinga sig ut i vattnet!  Där badade John i typ en timme men jag fick göra en swing och sen gå upp för jag var så kall från första badet att jag skakade i hela kroppen. 
 
 
 
Vi fick full användning för vår gopro-kamera också och när vi har tillgång till dator ska vi försöka lägga upp filmer därifrån! Känns ganska fräckt att kunna simma med sin kamera - heja livet! 
 
För tillfället befinner vi oss i Bangkok, tredje natten. Och det har varit lika mycket fantastiskt som hemskt. 
 
Vi börjar med det hemska för att få det ur vägen: 
- Efter första kvällen var vi OTROLIGT bakis, men John hade fantastiskt ont i magen och mådde illa så vi misstänker att han åkt på någon magkörare. För så hemskt har han aldrig mått förut. Eller så var det bara bakfyllan från helvetet. 
- Precis när vi ska sova i går natt ser vi en bedbug krypa på väggen och får panik båda två. Vi börjar rota och hittar bedbuglämningar över hela sängbottnen. I den säng vi redan sovit i. Så mitt i natten kör vi ihop alla våra saker, går till receptionen och kräver nytt rum. Inspekterar detta till hundra procent och kommer fram till att det verkar okej. Vi får tvätta alla våra saker (men tyvärr finns bara kallvattentvätt här i Thailand och man ska egentligen tvätta i 60 grader för att döda dom) och sedan torktumlare vi väskor och allt i typ tre timmar i hopp om att döda. Så nu har jag äckelpanik och kan i princip inte tänka på annat än att det kanske bor skalbaggar i min väska. 
- När John äntligen blev fri från bakfyllan kan han ha ätit en dålig mussla för nu har han magknipen från helvetet. 
 
Sådär. Usch och fy fan. Men det är bra saker som hänt också! 
 
- det finns massvis av shopping i Bangkok så vi har hittat massor med fina linnen, solglasögon, smink (NAKED av Urban Decay -jag dör),  väskor smycken ALLT. Men framförallt fler Robin Hobb böcker så nu har vi nåt att läsa igen !!
 
- vi har hängt i flera dagar med Jennie och Simon, ett ashärligt par som bor i Haninge. Så vi har festat, käkat middag, shoppat, gått på VÄRLDENS BÄSTA BUFFÉ (förutom att John åt en skamlig mussla då). De är verkligen jättehärliga! Synd att vi skilj åt imorrn bara för...
- Då åker vi till Koh Phagnan och tar dykarcertifikat!!
 
Håll tummarna för att våra bedbugs far åt pipsvängen och att vi blir asbra på att dyka! 
 
Pöss!
Kommentarer:
#1: Papi

Sleep tight don't let the bedbugs bite. Gammalt djungelordspråk

Svar: should have known. skulle ha sagt NEJ klart och tydligt till dom. dom rackarna!
John & Vicky

2013-03-22 @ 23:38:51
#2: Amanda

Uhuuuu usch usch usch!!!!

2013-03-26 @ 09:11:26
#3: Linda

Bedbug, det började helt plötsligt krypa på kroppen!!! Inför obligatoriskt bastubad på Arlanda!!! ;) Hoppas ni inte fick några ägg med er i väskan.

2013-04-02 @ 21:06:39
#4: Linda

Fina foton :)

2013-04-02 @ 21:07:15
#5: Jessica

ÅÅÅÅÅÅh stackare!!!! Ska läsa vidare och hoppas att ni slapp bugsen :(

2013-04-04 @ 23:16:43
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: